39. Ramen albo rzecz o chińskich zupkach

Odcinek rozgrzewający i pełen umami! O najmodniejszym daniu ostatnich lat, jego historii, rosnącej popularności i wpływie na popkulturę. I jeszcze o sukcesie Vegan Ramen Shopu i trudnych realiach funkcjonowania w pandemii.

36. Wigilijne “ale jak to!?”

Odcinek pełen Waszych świątecznych opowieści, zaskakujących zup, ciekawych obyczajów, grzybów w cieście, fasoli z bułką tartą, łyżek co pomagają na wzrost i cudownej różnorodności! Ten odcinek jest jak wycieczka i zaglądanie do okien wielu domów w wigilijny wieczór!

34. Smutne jedzenie w szpitalach

Odcinek, w którym Autorka, natchniona musem jabłkowym i swoim dwutygodniowym pobytem na pewnym oddziale zastanawia się dlaczego szpitalne jedzenie wygląda jak wygląda. I czy to na pewno tylko kwestia pieniędzy.

33. Kto się boi mięsa z soi?

Odcinek, w którym Autorka dzieli się wrażeniami po miesiącu na diecie roślinnej, dywaguje nad unijnymi przepisami i zastanawia się kogo boli kotlet z fasoli.

31. Produkt niebanalny

Odcinek, w którym Autorka pochyla się nad unijnymi symbolami, które można znaleźć na produktach spożywczych. O fasoli wrzawskiej, pierekaczewniku, rogalu świętomarcińskim i pewnej audycji radiowej!

29. Kulinarny lockdown

Odcinek, w którym Autorka zabiera Was w podróż w czasie – ale niedaleką, bo do wiosny 2020. Jest o kuchni jednostek i kuchni ogółu podczas pandemii – wspominkowo i naukowo!