Odcinek pełen radości oczekiwania, długiej fermentacji, chleba i okruszków. Poza tym pierniki, goździki i medytacja w czasach pandemii. Po prostu grudzień 2020!
Z tego odcinka dowiecie się:
- co wspólnego mają ze sobą Artur Rojek i Ania z Zielonego Wzgórza,
- czy dojrzałość życiowa przekłada się na dojrzałość na talerzu,
- dlaczego na pewne rzeczy w kuchni warto czekać,
- kto piernikiem mięsiwa przyprawiał,
- i co mają gry komputerowe do świątecznych tradycji?
W drugiej części odcinka mam przyjemność gościć Elizę Mórawską-Kmitę z bloga White Plate, rozmawiamy między innymi o jej najnowszym pandemicznym dziecku czyli książce “Chleb i okruszki”, dowiecie się między też:
- o co zawsze pytają początkujący piekarze,
- jak chleb piecze mężczyzna a jak kobieta,
- ile można mieć książek kucharskich,
- jaki jest najlepszy prezent dla młodego chlebowego adepta,
- jaki magiczny składnik gości ostatnio w każdym chlebie Elizy,
- czy trudno wydać książkę kulinarną w self-publishingu,
- dlaczego warto kupować książki blogerów,
- i jakie mamy pomysły na jadalne prezenty!
Książkę Elizy “Chleb i okruszki” znajdziecie tu: [KLIK!]
W podcaście usłyszeliście fragmenty książki “Ania z Zielonego Wzgórza” Lucy Maud Montgomery oraz piosenki “Książka z drogą w tytule” Myslovitz.