Odcinek pełen radości oczekiwania, długiej fermentacji, chleba i okruszków. Poza tym pierniki, goździki i medytacja w czasach pandemii. Po prostu grudzień 2020!

Z tego odcinka dowiecie się:

  • co wspólnego mają ze sobą Artur Rojek i Ania z Zielonego Wzgórza,
  • czy dojrzałość życiowa przekłada się na dojrzałość na talerzu,
  • dlaczego na pewne rzeczy w kuchni warto czekać,
  • kto piernikiem mięsiwa przyprawiał,
  • i co mają gry komputerowe do świątecznych tradycji?

W drugiej części odcinka mam przyjemność gościć Elizę Mórawską-Kmitę z bloga White Plate, rozmawiamy między innymi o jej najnowszym pandemicznym dziecku czyli książce “Chleb i okruszki”, dowiecie się między też:

  • o co zawsze pytają początkujący piekarze,
  • jak chleb piecze mężczyzna a jak kobieta,
  • ile można mieć książek kucharskich,
  • jaki jest najlepszy prezent dla młodego chlebowego adepta,
  • jaki magiczny składnik gości ostatnio w każdym chlebie Elizy,
  • czy trudno wydać książkę kulinarną w self-publishingu,
  • dlaczego warto kupować książki blogerów,
  • i jakie mamy pomysły na jadalne prezenty!

Książkę Elizy “Chleb i okruszki” znajdziecie tu: [KLIK!]

W podcaście usłyszeliście fragmenty książki “Ania z Zielonego Wzgórza” Lucy Maud Montgomery oraz piosenki “Książka z drogą w tytule” Myslovitz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *