Odcinek, w którym Autorka zabiera Was w podróż w czasie – ale niedaleką, bo do wiosny 2020. Jest o kuchni jednostek i kuchni ogółu podczas pandemii – wspominkowo i naukowo!

Z tego odcinka dowiecie się:

  • do jakiego pomieszczenia wróciło życie podczas pandemii,
  • kto obchodził narodowe glutenalia,
  • jak lockdown wpłynął na zakupowe zwyczaje Polaków…
  • …i na docenianie doświadczeń restauracyjnych,
  • ile restauracje płacą aplikacjom za dowóz,
  • jakie restauracje się zamknęły i co je dobiło,
  • komu wina ruszyły na ratunek,
  • jakich klientów brakuje w Krakowie,
  • jakich przepisów Polacy szukali w internecie,
  • co o naszych zwyczajach żywieniowych mówi wujek Google,
  • jakie zdjęcia jedzenia wrzucaliśmy do sieci,
  • kto jadł makaron z makaronem,
  • z czego składa się kurczak,
  • i kto sączył bąbelki na myśl o końcu świata?

Moimi gośćmi są:

Magdalena Popielewicz, absolwentka Food Studies i autorka badań dotyczących kulinarnych zachowań Polaków podczas pandemii na podstawie trendów wyszukiwań w internecie [KLIK!]

Maciej Korzeniowski, inicjator akcji Wino Na Ratunek i Festiwalu Z Ognia i Z wody, importer wina [KLIK!]


Tu możecie obejrzeć nagrania z Kryzysowej konferencji gastronomicznej MADE FOR Restaurant:
https://forsolutions.pl/konferencja-kryzysowa-made-for-restaurant-2020/

A tu przeczytać wspomniany fragment rozmowy z cesarzem kulinariów, Robertem Makłowiczem:
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,25908687,robert-maklowicz-zycie-wrocilo-do-zapomnianego-pomieszczenia.html

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *