Odcinek, w którym Autorka dzieli się wrażeniami po miesiącu na diecie roślinnej, dywaguje nad unijnymi przepisami i zastanawia się kogo boli kotlet z fasoli.

Z tego odcinka dowiecie się:

  • co jedliśmy w domu podczas wegeWrześnia,
  • za jakim produktem tęskniłam najbardziej podczas wegańskich tygodni,
  • co kebab z seitana ma wspólnego z androidem,
  • dlaczego UE debatuje nad tym co jest a co nie jest kotletem,
  • jak bulwersujące były spożywcze praktyki naszych babć,
  • czy smaczniejszy wegański pulpet czy domowy klops roślinny,
  • gdzie w sklepie mają leżeć najsłynniejsze wege burgery,
  • jak haute cuisine romansuje z kuchnią roślinną,
  • i czy zostałam już weganką?

-> Raport RoślinnieJemy o alternatywach mięsa znajdziecie tu: [KLIK!]

-> Reportaż Bartka Sabeli znajdziesz tu: [KLIK!]

Wspomniane książki:

Krystian Nowak “Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym” [KLIK!]
Jonathan Safran Foer “Zjadanie zwierząt” [KLIK!]
Jonathan Safran Foer “Klimat to my” [KLIK!]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *