Cześć! Nazywam się Paulina Nawrocka-Olejniczak.

Jestem domową kucharką, miłośniczką jedzenia, kulinariów i opowieści.


Uwielbiam karmić ludzi, a co za tym idzie – gotować, piec, urządzać przyjęcia dla przyjaciół. Uprawiam turystykę kulinarną, kolekcjonuję książki kucharskie, szukam idealnych proporcji w wypiekach, eksperymentuję z domowym chlebem, odtwarzam zabłąkane w głowie smaki!

Przez chwilę byłam przewodniczką kulinarną i opowiadałam turystom o wspaniałościach polskiej kuchni.

Lubię się uczyć, dowiadywać, szukać sensów i połączeń w historii gastronomii. Uwielbiam rozmawiać z ludźmi, którzy o kuchni wiedzą więcej ode mnie, lubię dzielić się przemyśleniami i wspomnieniami – stąd pomysł na ten podcast.

Swoją wiedzę o kulinariach poszerzam m.in. studiując Food Studies na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.

Jestem dziennikarką radiową, na co dzień pracuję w Radiu TOK FM jako reporterka z Krakowa.

Na Instagramie dzielę się codziennością – są tam przepisy, śmieszne ankiety i moje życie od kuchni – czasem w tle pojawi się mąż lub któraś z dwóch moich córek (starsza nawet czasem coś gotuje!)

Więcej na mój temat możesz usłyszeć w odcinku zerowym – Mise en place!

Chcesz o coś zapytać? Pytaj śmiało! kontakt@zabawyjedzeniem.pl

Oczywiście nie maluję ust gdy nagrywam podcast. Podczas 25 minut gadania zjadłabym szminkę 3 razy. Nie nagrywam też w swojej salono-kuchni, bo pogłos by Was zabił. Pozowanie do zdjęć rządzi się jednak swoimi prawami, nie do końca są to radiowe prawa.