Odcinek 11. w którym Autorka wznosi toast polską wódką
i rozważa (nie sama!) wieloraki wpływ, jaki miał i ma ten trunek na piękny kraj nad Wisłą.
10. Wszystkiego najlepszego!
Odcinek Jubileuszowy, w którym Autorka dość spontanicznie zabiera Was na urodziny swoje, urodziny cudze, urodziny starożytne i nowożytne oraz robi przegląd najsłynniejszych tortów świata!
9 i 1/2. Dookoła obwarzanka.
Odcinek, w którym Autorka staje w obliczu poważnego wyboru, wyboru będącego trudną lecz konieczną codziennością mieszkańców Krakowa czyli odpowiada na pytanie ‘z solą, z makiem czy z sezamem’?
9. Gwiezdnych chrupków czar.
Odcinek dziewiąty, w którym Autorka zabiera siebie i Was w sentymentalną podróż pełną kurczaków z różna, wietnamskich budek, margaryny, chrupek i gum do żucia.
8 i 1/2. Wielka Noc.
Odcinek okolicznościowy, w którym autorka tropi pogańskie zwyczaje, wspomina święta z dawnych lat, szuka optymalnego składu święconki i składa piekarnicze deklaracje.
8. Polskie jadło.
Odcinek ósmy, w którym Autorka kuchnię polską odmienia przez wszystkie przypadki i bynajmniej nie jest to przypadek!
7. Za mamusię.
Odcinek siódmy, w którym Autorka zastanawia się jak duży wpływ na nasze nawyki żywieniowe miał sposób karmienia nas w dzieciństwie i czy jakieś dziecko może umrzeć z głodu nad miską zupy.
6 i 1/2. Mięsopust.
Odcinek okolicznościowy bo karnawałowy! Autorka pochyla się nad klasycznymi ostatkowymi przysmakami, odwiedza Krakowskie Zapusty i namawia Roberta Makłowicza na pączkowe wspominki.
6. Teoria Wielkiego Wypieku.
Odcinek szósty, w którym Autorka mierzy się z naukowym podejściem do tematu ciasta (i paru innych rzeczy), sprawdza ile w kuchni chemii, a ile fizyki, szczęśliwie trafia przy tym na rozmówcę dużo mądrzejszego od siebie.
5 i 1/2. Małdrzyk i karmelek pod Wawelem.
Odcinek inny od dotychczasowych, bo #wterenie! Autorka wybywa na konferencję gastronomiczną, poznaje program kulinarnych rozrywek w Krakowie AD 2019 i miło konwersuje z interesującymi ludźmi.