Odcinek inny od dotychczasowych, bo #wterenie! Autorka wybywa na konferencję gastronomiczną, poznaje program kulinarnych rozrywek w Krakowie AD 2019 i miło konwersuje z interesującymi ludźmi.
Z tego odcinka dowiesz się:
– kiedy do Krakowa zjedzie pół kulinarnego świata?
– czy ‘małdrzyk krakowski’ to obelga?
– z czego Ewa Wachowicz robi hummus po krakowsku?
– czym w Krakowie w średniowieczu zabijano niezbyt świeży oddech?
– co przydałoby się krakowskim restauratorom?
– po co kopenhaski szef kuchni ma poznać kolegę z Krakowa?
– kiedy przyjechać do Krakowa by posmakować fine street foodu,
– i co to, do diaska, jest wirtualne gotowanie?!
W tym podcaście rozmawiałam z:
- Maciejem Dobrzynieckim – Prezydentem Zarządu Akademii Gastronomicznej w Polsce i Sekretarzem Generalnym Europejskiej Akademii Gastronomicznej,
- Ewą Wachowicz – dziennikarką, producentką, ale i krakowską restauratorką,
- Magdaleną Wójcik – promotorką kulinarna, organizatorką Najedzeni Fest! i Restaurant Weeka,
- Olgą Badowską – dziennikarką kulinarną i współorganizatorką Terroir Hospitality
Szczegóły, program i najnowsze informacje o wydarzeniach w Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019 znajdziecie tu: