Odcinek inny od dotychczasowych, bo #wterenie! Autorka wybywa na konferencję gastronomiczną, poznaje program kulinarnych rozrywek w Krakowie AD 2019 i miło konwersuje z interesującymi ludźmi.

Z tego odcinka dowiesz się:

– kiedy do Krakowa zjedzie pół kulinarnego świata?
– czy ‘małdrzyk krakowski’ to obelga?
– z czego Ewa Wachowicz robi hummus po krakowsku?
– czym w Krakowie w średniowieczu zabijano niezbyt świeży oddech?
– co przydałoby się krakowskim restauratorom?
– po co kopenhaski szef kuchni ma poznać kolegę z Krakowa?
– kiedy przyjechać do Krakowa by posmakować fine street foodu,
– i co to, do diaska, jest wirtualne gotowanie?!

W tym podcaście rozmawiałam z:

  • Maciejem Dobrzynieckim – Prezydentem Zarządu Akademii Gastronomicznej w Polsce i Sekretarzem Generalnym Europejskiej Akademii Gastronomicznej,
  • Ewą Wachowicz – dziennikarką, producentką, ale i krakowską restauratorką,
  • Magdaleną Wójcik – promotorką kulinarna, organizatorką Najedzeni Fest! i Restaurant Weeka,
  • Olgą Badowską – dziennikarką kulinarną i współorganizatorką Terroir Hospitality


Szczegóły, program i najnowsze informacje o wydarzeniach w Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019 znajdziecie tu:

http://kulinarny.krakow.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *