zabawy jedzeniem

Pauliny Nawrockiej

  • Strona główna
  • O mnie
  • OdcinkiToggle child menu
    • Ostatnie odcinki
  • Przepisy
  • Kontakt
  • Kluski | sklep
  • Instargram
  • Facebook Profile
  • Soundcloud
  • YouTube Channel
  • Spotify
  • itunes
  • RSS
  • Patronite
Toggle navigation

Ostatnie odcinki

Posted in: Bez kategorii Posted on 3 lutego 201915 lutego 2019 Posted in: historia kuchni, książki kucharskie, kulinaria, przepis, przepisy kulinarne

5. Jedynie słuszny przepis.

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/518/5-jedynie-sluszny-przepis.mp3

Odcinek, w którym Autorka, zainspirowana zmartwieniem własnej Babci, zastanawia się nad naturą kulinarnych receptur i ich twórców oraz rusza na poszukiwanie jedynie słusznego przepisu.

Posted in: food Posted on 17 stycznia 201921 stycznia 2019 Posted in: cracow, gastronomia, kraków, stolica

4. Gastrostolica.

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/222/4-gastrostolica.mp3

Odcinek, w którym Autorka zabiera słuchaczy do swojego ukochanego miasta, które to miasto w 2019 roku będzie nosić zaszczytny tytuł Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej.

Posted in: food Posted on 17 stycznia 20193 lutego 2019 Posted in: gastronomia, magdagessler, michelin, restauracja

3. Nie szkoda Ci?

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/218/3-nie-szkoda-ci.mp3

Odcinek, w którym Autorka odpowiada na zawarte w tytule pytanie, wyjaśnia co wspólnego ma kolacja degustacyjna z koncertem gwiazd rocka i zastanawia się głośno nad kondycją rynku gastronomicznego w Polsce AD 2019.

Posted in: food Posted on 17 stycznia 201929 stycznia 2019 Posted in: kartofel, kluski, pyra, ziemniak, ziemniaki

2. Ziemniak.

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/214/2-ziemniak.mp3

Odcinek drugi, w którym Autorka opowiada o swej ziemniaczanej namiętności, tropi kluchy po całej Polsce, aż trafia na Pomorze Zachodnie, do Instytutu Ziemniaka gdzie warzywo to jest traktowane z należytą powagą.

Posted in: food Posted on 16 stycznia 201920 stycznia 2019 Posted in: chleb, domowapiekarnia, ochlebie, pieczenie, zaczyn, zakwas

1. Chleb.

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/83/1-chleb.mp3

Odcinek pierwszy, w którym Autorka rozwodzi się nad wyjątkowością polskiego chleba, często przywołuje Jeffreya Hamelmana, tłumaczy czym się różni zaczyn od zakwasu i odpowiada na nurtujące wielu pytanie o to czy chleby na drożdżach są nie bardzo.

Posted in: food Posted on 15 stycznia 201920 stycznia 2019 Posted in: foodie, kucharka, kuchnia, ojedzeniu, podcast

0. Mise en place.

https://zabawyjedzeniem.pl/episode-player/80/0-mise-en-place.mp3

Odcinek zerowy, przedskoczek wśród odcinków, w którym Autorka przedstawia się światu i wyjaśnia co właściwie ma wspólnego z jedzeniem (troszkę) i z mikrofonem (troszkę więcej).

Posts navigation

Newer Entries
Patronite
Kategorie
  • Bez kategorii (2)
  • Blog (26)
    • Jadalne prezenty (9)
  • food (128)
Tagi
barszcz boże narodzenie bób chleb food foodie gastronomia glutenalia gotowanie historia historia jedzenia historia kuchni jadalne prezenty jadalny prezent jedzenie koronawirus kraków książki kucharskie kuchnia kuchnia polska kuchnia roślinna kuchnia staropolska kulinaria pandemia pieczenie pieczenie chleba pierogi prezent prezent diy prezenty sezonowość słodycze tradycja truskawki turystyka kulinarna weganizm wege wegetarianizm wielkanoc wiosna wszyscy jedzą włochy zakwas zerowaste święta

Nie przegap najnowszych odcinków. Zasubskrybuj!

Zapisz się do newslettera!

Please wait...

Dziękuję za zapis do newslettera!

  • Instargram
  • Facebook Profile
  • Soundcloud
  • YouTube Channel
  • Spotify
  • itunes
  • RSS
  • Patronite
© 2025 zabawy jedzeniem. All Rights Reserved.Polityka prywatności