Odcinek, w którym Autorka odpowiada na zawarte w tytule pytanie, wyjaśnia co wspólnego ma kolacja degustacyjna z koncertem gwiazd rocka i zastanawia się głośno nad kondycją rynku gastronomicznego w Polsce AD 2019.
Z tego odcinka dowiesz się:
– czy mi nie szkoda?
– o kulinarnej bańće,
– ile Polacy wydają na jedzenie poza domem,
– co wspólnego ma koszulka w panterkę z kleksem z sosu balsamico,
– czy w eleganckiej restauracji się najesz,
– o tym kto i po co ocenia restauracje,
– jak człowiek ze wsi odnalazł się w Atelier Amaro,
– za co kocham polskich szefów kuchni (i szefowe!),
– co było smutnego w kuchni PRLu,
– oraz za co szanuję Magdę Gessler…
Przydatne linki:
Atelier Amaro
http://atelieramaro.pl/
Senses
https://sensesrestaurant.pl/
“Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – książka Patrycji Siwiec
i Adama Pawłowskiego
http://goscinnosc.pl/
Szef Adam Chrząstowski
https://www.facebook.com/ChefAdamChrzastowski
A tu wspaniała podróż do przeszłości i otwarcie pierwszego McDonalda!
http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/56,141635,21964802,mija-25-lat-od-otwarcia-pierwszego-w-polsce-mcdonalds-a.html