Kochani! Na okładce tego odcinka z wielką dumą, wzruszeniem i lekkim niedowierzaniem trzymam w rękach moją własną książkę! “Kluski. Teoria i praktyka” ukazały się nakładem Wydawnictwa Marginesy i od 22.01.2025 roku są w stacjonarnych i internetowych księgarniach w całej Polsce. 

Książka jest przepiękna! Równie piękna jak jej okładka. To zasługa graficzki, Kiry Pietrek, która zilustrowała książkę wspaniałymi kluskowymi rycinami, ozdobiła pięknymi kolażami i odręcznymi notatkami.

Naprawdę cieszę się, że właśnie w tej formie trafia w Wasze ręce.
To dobra, przemyślana, świetnie zdokumentowana, nieźle napisana, przepiękna graficznie, fantastycznie wydana książka.

Nie tylko z przepisami.

Na chwałę polskim kluskom i w hołdzie przedwojennym kucharkom.   

Książkę poświęciłam pamięci Babci Todzi, myślę, że byłaby ze mnie cholernie dumna! 

A w odcinku – zapis tej chwili, tych wzruszeń, tych emocji. Garść przemyśleń.


I wielkie podziękowanie, bo bez Was – słuchaczy Zabaw jedzeniem – tej książki nigdy by nie było. 

Dziękuję, dzięki Wam spełniłam moje wielkie, życiowe marzenie. <3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *