Kochani! Na okładce tego odcinka z wielką dumą, wzruszeniem i lekkim niedowierzaniem trzymam w rękach moją własną książkę! “Kluski. Teoria i praktyka” ukazały się nakładem Wydawnictwa Marginesy i od 22.01.2025 roku są w stacjonarnych i internetowych księgarniach w całej Polsce.
Książka jest przepiękna! Równie piękna jak jej okładka. To zasługa graficzki, Kiry Pietrek, która zilustrowała książkę wspaniałymi kluskowymi rycinami, ozdobiła pięknymi kolażami i odręcznymi notatkami.
Naprawdę cieszę się, że właśnie w tej formie trafia w Wasze ręce.
To dobra, przemyślana, świetnie zdokumentowana, nieźle napisana, przepiękna graficznie, fantastycznie wydana książka.
Nie tylko z przepisami.
Na chwałę polskim kluskom i w hołdzie przedwojennym kucharkom.
Książkę poświęciłam pamięci Babci Todzi, myślę, że byłaby ze mnie cholernie dumna!
A w odcinku – zapis tej chwili, tych wzruszeń, tych emocji. Garść przemyśleń.
I wielkie podziękowanie, bo bez Was – słuchaczy Zabaw jedzeniem – tej książki nigdy by nie było.
Dziękuję, dzięki Wam spełniłam moje wielkie, życiowe marzenie. <3