Sernik bez sera, croissant bez masła i beza bez jajek – skandaliczne czy rewolucyjne? W tym podcaście nie znajdziecie jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ale dowiecie się za to jak zrobić każdą z tych rzeczy! Garść refleksji nad weganizmem, kilka praktycznych porad i wspaniałe rozmówczynie!
W tym odcinku usłyszysz o:
– tym jak rosnąca liczba wegan wpływa na codzienność polskich cukierni,
– tym jak stereotypowo myślałam o roślinożercach w 2005 roku,
– moich największych słodkich, roślinnych rozczarowaniach,
– najpyszniejszych wegańskich deserach mego życia,
– tym czym zamienić jajko w wegańskich wypiekach i czy zawsze tym samym,
– tym jakie polskie słodycze pokochali Włosi i to w wegańskim wydaniu,
– czy łatwiej być weganką w Italii czy na Islandii,
– uczuciu natychmiastowej gratyfikacji z pieczenia,
– tajnikach wegańskich croissantów,
– i serników z nerkowców,
– oraz czy wyszła mi kiedyś ta beza z wody po cieciorce?!
W odcinku goszczę dwie wspaniałe kobiety Gabrysię Chomiczewską ze stowarzyszenia Otwarte Klatki i inicjatywy RoślinnieJemy oraz Jolę Gorzelaną, autorkę bloga Vegan In Chic [KLIK!] (instagram Joli: [KLIK!])
Roślinny Poradnik Cukierniczy możecie pobrać stąd: [KLIK!]
TEN ODCINEK NIE POWSTAŁBY GDYBY NIE MOI WSPANIALI PATRONI! Dziękuję Wam z całego serca!
Jeśli Wy chcecie wesprzeć mnie na Patronite możecie zrobić to tutaj: patronite.pl/zabawyjedzeniem