Kulinarne odkrycia, które zmieniły bieg dziejów. Dania, które wpłynęły na moje życie. Jedzenie, które przestawiło mi myślenie. Odcinek specjalny, urodzinowy, dużo bardziej osobisty niż zazwyczaj. Pełen moich i Waszych zachwytów nad jedzeniem.
Z tego odcinka dowiecie się:
- jaki moment w historii świata był dla kulinariów najbardziej przełomowy,
- czy ważniejsze było napisanie pierwszej książki kucharskiej czy wynalezienie lodówki,
- dlaczego beza jest na okładce mojego podcastu,
- gdzie poczułam moc umami,
- kiedy przestałam być obrażona na pomidory,
- jak poznałam grzyby mun,
- i jak ryż wpłynął na mój kulinarny rozwój,
- jakie były Wasze przełomowe dania,
- co daje mi ten podcast,
- i dlaczego założyłam konto na Patronite?
W tym odcinku nie ma jednego gościa, gościcie w nim za to Wy – moi słuchacza, to Wasze historie przytaczam w drugiej części tego podcastu.
Książka, o której wspominam to:
“Historia kuchni” Reay Tannahill [KLIK!]
Jeśli chcesz wesprzeć to co robię, możesz to zrobić na portalu Patronite, o tu:
www.patronite.pl/zabawyjedzeniem
Bardzo dziękuję za każde wsparcie <3