Kulinarne odkrycia, które zmieniły bieg dziejów. Dania, które wpłynęły na moje życie. Jedzenie, które przestawiło mi myślenie. Odcinek specjalny, urodzinowy, dużo bardziej osobisty niż zazwyczaj. Pełen moich i Waszych zachwytów nad jedzeniem.

Z tego odcinka dowiecie się:

  • jaki moment w historii świata był dla kulinariów najbardziej przełomowy,
  • czy ważniejsze było napisanie pierwszej książki kucharskiej czy wynalezienie lodówki,
  • dlaczego beza jest na okładce mojego podcastu,
  • gdzie poczułam moc umami,
  • kiedy przestałam być obrażona na pomidory,
  • jak poznałam grzyby mun,
  • i jak ryż wpłynął na mój kulinarny rozwój,
  • jakie były Wasze przełomowe dania,
  • co daje mi ten podcast,
  • i dlaczego założyłam konto na Patronite?

W tym odcinku nie ma jednego gościa, gościcie w nim za to Wy – moi słuchacza, to Wasze historie przytaczam w drugiej części tego podcastu.

Książka, o której wspominam to:
“Historia kuchni” Reay Tannahill [KLIK!]

Jeśli chcesz wesprzeć to co robię, możesz to zrobić na portalu Patronite, o tu:
www.patronite.pl/zabawyjedzeniem

Bardzo dziękuję za każde wsparcie <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *