Odcinek, w którym Autorka (razem z połową Krakowa) raduje się z najważniejszego gastronomicznego wyróżnienia dla restauracji Bottiglieria 1881 i rusza wypytać jej szefa kuchni o to i owo.

Moim gościem jest Przemysław Klima, szef kuchni wyróżnionej gwiazdką restauracji Bottiglieria 1881 [klik!]

Z tego odcinka dowiecie się:

– co miał chyboczący się stół do najsłynniejszego przewodnika gastronomicznego świata,
– czy knajpa z Białegostoku może dostać gwiazdkę Michelin,
– co wspólnego ma przewodnik Michelin z Oscarami (nie chodzi o Bradleya Coopera!),
– czy w gwiazdkowej restauracji muszą być obrusy,
– czy da się rozpoznać inspektorów,
– czy w mikro kuchni da się wypracować gwiazdkę,
– o której szef kuchni przychodzi do pracy,
– czy jego praca jest jak dowodzenie wojskiem,
– dlaczego w prostocie siła,
– co inspiruje człowieka, który właśnie zdobył gwiazdkę Michelin…
– …i czy ten człowiek lepi czasem pierogi?


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *