Odcinek pełen zero waste, gospodarności, szacunku do jedzenia i kiełkujących ziemniaków. Autorka dowiaduje się też czego nam nie mówi data przydatności i dzieli się z Wami tą wiedzą.

Z tego odcinka dowiecie się:

– jak gospodarność ma się do kreatywności,
– czy zero-waste to zabawa dla uprzywilejowanych,
– czy żeby żyć zero waste trzeba mieć modny bidon,
– kto prasował reklamówki,
– dlaczego Chińczycy nie przejdą masowo na wegetarianizm,
– i czy należy bać się kiełkującego ziemniaka?

W drugiej części podcastu rozmawiam z Magdą Nawrocką, specjalistką od prawa żywnościowego.

Z naszej rozmowy dowiecie się:

– jak wygląda praca inspektorów kontrolujących producentów żywności,
– czym sfałszować masło i co ma do tego DNA,
– dlaczego nie można kupić 600 ml wina,
– kto nie docenia kreatywności branży wędliniarskiej,
– czego nam nie mówi data przydatności,
– czy ser pleśniowy się psuje,
– dlaczego kurczak w sklepie nie śmierdzi, a w domu już tak,
– oraz co będziemy jeść w razie ataku zombie?

Tu facebookowa strona firmy Magdy, pełna ciekawostek: [klik]

A książka, o której wspominam w podcaście to:
Marta Sapała “Na marne”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *