Odcinek ciut nietypowy bo i z kilkoma bohaterkami! Wszystkie łączy jedno – kochają jedzenie i tę pasję zamieniły w pracę. Bardzo różną! Jest w tym odcinku o chlebie, o ciastkach i o naleśnikach. Jest też o nierównościach na gastronomicznym rynku pracy, wyzwaniach podatkowych i co zrobić by księgowość była bardziej apetyczna.
Partnerem tego odcinka jest inFakt, który umożliwia bezpłatne zakładanie działalności gospodarczych, oferuje aplikację do księgowości i wsparcie księgowe w prowadzeniu własnego biznesu.
To współpraca, którą napisało życie – bo gdy sama zakładałam działalność gospodarczą to robiłam to właśnie za pomocą inFaktu, w tej aplikacji prowadzę też księgowość.
inFakt prowadzi obecnie projekt wspierania przedsiębiorczych kobiet w zakładaniu działalności gospodarczej, dlatego do tego odcinka zaprosiłam kobiety, które zarabiają na swojej pasji – jedzeniu – i każda robi to w zupełnie inny sposób!
Z tego odcinka dowiecie się:
– jak wzrosła luka płci w przedsiębiorczości w Polsce,
– w jaki sposób można “zarabiać na jedzeniu”,
– jak założyłam działalność i po co,
– i jak mi w tym pomógł inFakt?
Marta Kubacka, założycielka krakowskiej piekarni rzemieślniczej Pochlebstwo [KLIK!] mówi mi o tym:
– jak ważny przy realizacji pasji jest work-life balance,
– jak walczyła z dziewczyńską niepewnością,
– jak prowadzić piekarnię na odległość,
– i czy dobrze świadczy o piekarni to, że nie ma w niej chleba?
Asia Mentel, właścicielka Book me a cookie [KLIK!] która m.in. prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych mówi o tym:
– jak łączyć pasję do jedzenia z wykształceniem psychologicznym,
– jak uczyć się na cudzych błędach,
– jak przetrwać pandemię i nie zamknąć firmy,
– i co trzeba policzyć żeby w spokoju uczyć dzieci piec babeczki?
A Kati Płachecka, która prowadzi agencję marketingu gastronomii, zajmuje się PR-em i doradza krakowskim restauracjom [KLIK!] mówi o tym:
– jak stworzyć sobie wymarzony zawód,
– na czym polegają konsultacje przed otwarciem restauracji,
– jak dbać o wiarygodność w gastronomicznym światku,
– jak odpowiednio się wyceniać i nie zaniżać stawek,
– i jak polubić ogarnianie papierów?
Jeśli chcecie zapoznać się z inFaktem (ogrom wiedzy za darmo, polecam!) to kliknijcie tu: [KLIK!]
Jeśli zapragniecie założyć konto i zacząć przygodę z inFaktem to możecie skorzystać z mojego linku afiliacyjnego – to obopólna korzyść – Wy dostajecie 10% zniżki, ja drobne wynagrodzenie za polecenie: [KLIK!]