Odcinek przedziwny, nieplanowany przez Autorkę, aktualny
i ponadczasowy jednocześnie. O żywności na czas zarazy,
o zarazach wywołanych przez żywność, o psychologii, solidarności i konserwach.

Z tego odcinka dowiecie się:

– dlaczego czasy mamy historyczne,
– co o nas mówią puste półki,
– dlaczego to nie jest podcast o kuchni azjatyckiej,
– co ma kupowanie makaronu do praw ewolucji,
– czy dżuma bała się czosnku,
– jakie bakterie wywoływały masowe zatrucia,
– jak nie zwariować podczas izolacji,
– dlaczego warto być solidarnym,
– i jak okazać solidarność ulubionym knajpom,
– co warto w domu mieć na czas izolacji,
– co wspólnego ma butelka szampana i wojny napoleońskie,
– i jak puszka ma się do odwiecznego konfliktu Francuzów z Anglikami?

W tym odcinku rozmawiam z:

dr Joanną Grzymałą Moszczyńską z Instytutu Psychologii UJ – o tym jak dbać o naszą psychikę w trudnych czasach!

i z Katarzyną Płachecką, specjalistką od marketingu kulinarnego z Jedling Marketing i portalu Have a bite o tym z czym w tych trudnych czasach musi mierzyć się branża gastronomiczna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *