Odcinek o burzliwych relacjach z ciecierzycą, oparty na doświadczeniach Autorki, wegan, mięsożerców i mieszkańców Bliskiego Wschodu. I historia ludzi, którym miłość do hummusu smakowicie zmieniła życie.

Z tego odcinka dowiesz się:

– gdzie był ‘przystanek ciecierzyca’?
– co ma woda po cieciorce do dorastania,
– po co robić 10 ton hummusu…
– i kto to wszystko zjadł?

W drugiej części podcastu rozmawiam z Kasią Pilitowską i Bartem Suderem, twórcami wyjątkowego miejsca, jakim jest Hummus Amamamusi (https://hummus-amamamusi.pl), miłośnikami jedzenia, ludzi i życia (a to wszystko przecież wspaniale się łączy :)!

Rozmawiamy m.in. o:

– skąd tak naprawdę jest hummus i czy to właściwie ma znaczenie,
– czy na hummus jest jedynie słuszny przepis,
– co zrobić by nasz hummus był aksamitny,
– czy jedzenie hummusu codziennie wpływa na pracę mózgu,
– co nas kręci w strączkach,
– kogo właściwie oburza nazwa “tofucznica”,
– jak umiejętność gotowania ma się do umiejętności robienia hummusu,
– jak skończyć z korpo z przytupem,
– i jak robić to co się kocha!

Hummusiję “Amamamusi” znajdziecie tu:

https://hummus-amamamusi.pl/

Wspomniany film to:

Trevor Graham “Make Hummus Not War”
https://www.filmweb.pl/film/Make+Hummus+Not+War-2012-676836

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *