Oscypek na pizzy, zapiekance i w burgerze, do tego kwaśnica i moskole, paragony grozy i drożyzna na Krupówkach. To stereotypowe wyobrażenie o kuchni góralskiej.
Ile ma wspólnego z prawdą?
O tym czym kuchnia góralska była, czym jest, a czym być może opowiedzą Wam dziś moi goście.
W pierwszej, głównej części podcastu posłuchacie rozmowy z Agnieszką Epler, znaną w internecie jako Lady Kitchen [KLIK!] – najsłynniejszą kucharką i blogerką z Podhala, góralką z krwi i kości!
To rozmowa o historii i współczesności góralskiej kuchni, o stereotypach, kulinarnych wspomnieniach z dzieciństwa, pasji, ale i o ciemnych stronach prowadzenia poczytnego bloga.
W drugiej części – w ramach uzupełnienia kulinarnej, góralskiej perspektywy – czeka na Was rozmowa z szefem kuchni Sławomirem Sagułą, inicjatorem kulinarnych obchodów Święta Redyku.
Zapraszam do słuchania!
Wesprzyj mnie na Patronite: https://patronite.pl/zabawyjedzeniem