Od kilku lat styczeń roślinami stoi, a to za sprawą akcji “Veganuary” która z roku na rok przyciąga kolejne osoby chętne wypróbować roślinnego gotowania i wegańskiego życia. Przeróżne badania coraz dobitniej pokazują, że roślinniejemy i coraz chętniej roślinnie jemy. To znak świadomości czy kryzysu? Posłuchajcie!
Partnerem tego odcinka jest Wydawnictwo Marginesy, gdzie właśnie ukazała się książka
“Roślinna uczta smaków” Magdaleny Gembackiej [KLIK!] pełna pysznych i zdrowych przepisów na wegańskie dania.
Magdalena Gembacka to blogerka – ammniam.pl i autorka książek.
Rozmowy z nią posłuchacie w drugiej części odcinka.
A wcześniej:
- jak wygląda wegański rynek restauracyjny poza stolicą,
- gdzie znaleźć kreatywną kuchnię roślinną,
- i czemu w tak niewielu miejscach,
- jak inflacja wpływa na jedzenie mięsa,
- co wymyślają spożywcze startupy,
- jak inne kraje inwestują w roślinne białko,
- i kiedy wypijemy mleko z ziemniaka?
Moja aukcja na WOŚP do 5.02.2023 aktywna tu: [klik!]
Tego odcinka i innych nie byłyby gdyby nie moi Patroni i Patronki. Bardzo Wam wszystkim dziękuję!
Jeśli chcesz do nich dołączyć możesz to zrobić tutaj: www.patronite.pl/zabawyjedzeniem