Odcinek soczysty jak polskie jabłko!
A nie ma w naszym kraju owocu chyba bardziej zasłużonego niż jabłko – to przecież bohater mitów, legend, naukowych anegdot i polskich sadów!
Aż dziw, że aż tyle musiało czekać na swoją główną rolę w Zabawach jedzeniem!

W najnowszym, 99-tym już odcinku mojego podcastu zabieram Was w podróż pełną smaków i ciekawostek,
a i obalania mitów nie braknie!

Sednem odcinka jest rozmowa z Panią dr inż. Barbarą Groele – sekretarz generalną Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków, z którą rozmawiamy m.in. o roli jabłek w polskiej gospodarce i tradycji, walorach zdrowotnych jabłek i robionych z nich przetworów oraz tajnikach produkcji soków — od sadu po butelkę!
Dowiecie się czego do polskich soków dodać nie wolno, jak wybierać najlepsze jabłka
i dlaczego warto pić soki z polskich sadów!

Odcinek powstał dzięki współpracy reklamowej z @apetytnapolskie #FunduszePromocji


instagram: https://www.instagram.com/zabawyjedzeniem/
facebook: https://www.facebook.com/zabawyjedzeniem

Wesprzyj mnie na Patronite: https://patronite.pl/zabawyjedzeniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *